Over ons.

Als sinds mijn jeugd ben ik graag in de natuur. De natuur betekent voor mij tot rust komen, genieten, verwondering, ervaren.

Hoe het allemaal begon.

Als puber struinde ik vaak langs weilanden, gewapend met een boekje van Thiemens ‘bloemen langs Nederlandse wegen’. Al gauw wist ik alle soorten edelprijs en koekoeksbloemen te herkennen. Ik plukte ook graag een bosje wilde planten om thuis te laten pronken op de vaas. Veel van deze planten hebben geneeskrachtige eigenschappen en zijn bovendien eetbaar. Onze voorouders leefden nog veel meer in harmonie met de natuur en oogsten deze planten voor eigen gebruik.

bloem

Mijn passie voor bloemen en planten resulteerde in een 3-jarige MBO opleiding tot Herboriste. Ik leerde tijdens de opleiding o.a. waar kruiden voor dienen, waar ze groeien, hoe ze te herkennen, wat hun (Latijnse) namen zijn, welke inhoudstoffen elke kruid bevat, hoe ze te plukken, te drogen te verwerken en te eten.

Ik zet (on)kruiden graag in ter ondersteuning van mijn gezondheid en ik verwerk ze graag in allerlei natuurlijke huidverzorgingsproducten. Zo heb ik een heerlijk dagcrème op basis van rozenolie en honing. Na een stevige wandeling heb ik een massageblok met verkwikkende kruiden voor mijn voeten om ze weer een heerlijke boost te geven.

In mijn moestuin kweek ik naast groenten ook kruiden voor eigen gebruik. Denk hierbij aan: tijm, rozemarijn, sint janskruid, malva, lavendel en zwarte toorts. Ook eetbare bloemen hebben altijd een plekje in mijn moestuin zoals: klaproos, korenbloem, oost indische kers, roos en komkommerkruid.

Chantal